top of page
  • Kenneth

Historisk tilbakeblikk: 2016

Oppdatert: 3. okt. 2022

Et kapittel var over; etter nesten ti år i kompaniskap med Jansen innen shipping, solgte vi oss helt ut og var klare for å gå videre, hver for oss.

Bilde: fra Kaigaten 12 - det som etter salg av Atlas ble hovedkontorene til AS Wara (ASW), ASW Bygg (ASWB) og Octavian Maritime (OCTMAR).Etter lenger tid med utfordrende markeder og ulike strategiske syn, var det en riktig beslutning å avslutte samarbeidet. Alle gode ting kommer til en ende, også Atlas-systemet.


SALG OG EXIT FRA ATLAS-CENTURION SYSTEMET - EN NY RETNING


2016 ble et merkeår for oss.


Etter neste ti år i kompaniskap med Jansen innenfor shipping, var vi klare for å gå videre, hver for oss. Etter en fin prosess ble vi enige om at Jansen tok over våre maritime engasjementer i form av Atlas Gruppen, Atlas Chemical Tankers, Centurion Shipping m.fl. Shipping-satsningen ble omdøpt til "Atlas Java Gruppen", og Wara solgte seg helt ut av gruppen. Etter lenger tid med utfordrende markeder og ulike strategiske syn, var det en riktig beslutning, og vi ser tilbake på årene i kjemikalietank med stor glede. En spennende periode for oss, full av varierte, gode minner og erfaringer. I mai 2016 var vårt salg av Atlas Gruppen et faktum, og per 24.06.2016 var vi formelt utskrevet av aksjeeierboken. De beste ønsker videre til Jansen og hans familie.


Vårt ønske om en exit fra shipping hang også sammen med en konkret, økende iver og tro på eiendoms- og byggvirksomhet - og det var her vi ønsket å konsentrere våre ressurser. ASW Bygg AS ble stiftet i partnerskap med Sindre R. S. Risholm som ble med Wara i exiten fra Atlas-systemet. ASW Bygg var en videreføring av vårt entreprenørengasjement over de siste 6-8 årene, og vi tok med oss mange dyktige håndverkere og gode hoder over i en ny innpakning. Langsiktige, strategiske planer ble lagt med tanke på en konsentrert satsning innenfor bygg- og anleggsegmentet, og betydelige ressurser allokert.


I tillegg til dette ønsket vi å pleie en del gamle og nye kontakter innenfor det maritime virket, og skipsmeglereforetaket / prosjektmegleren Octavian Maritime AS ble også etablert.

29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page