top of page
  • Kenneth

Historisk tilbakeblikk: 2008-2009

Oppdatert: 3. okt. 2022

Brytningsår hvor vi etablerte oss innenfor skipsmegling og rederidrift i kjemikalietank-segmentet, etter å ha forlatt Bergen Tanker Brokers / Anders Utkilens Rederi.

Bilde: fra ett av Jansen & Waras første besøk på Tersan-Shipyard, Tuzla - Istanbul, 2008. Vi står på broen til MT CESTENI (10.400dwt, Marineline, 2008 bygd, chem tanker, ett av de tre første skipene vi tok kontroll over.

Finanskrisen var allerede i emning, og timingen kunne vel ikke vært dårligere med tanke på en shipping-startup? Vel, det var nettopp finanskrisen som fikk oss til å tenke helt annerledes i en bransje preget av satte mønstre.

ETABLERINGEN AV BERGEN SHIPBROKERS & ATLAS CHEMICAL TANKERS


I 2008 bestemte Kenneth A. S. Wara seg for å bryte ut av Bergen Tanker Brokers AS / Anders Utkilens Rederi AS, sammen med tidligere forretningspartner Carl Edward Jansen. Bruddet skyldtes et ønske om å skape et kundeorientert rederi med en moderne tilnærming til skipsdrift. I denne anledning ble AS Wara etablert, som morselskap til Waras aktiviteter fremover.


Vi bygget i første omgang opp Skipsmeglerforetaket Bergen Shipbrokers AS, hvorpå vi senere også etablerte en Oslo-avdeling. Foretaket ble etter noen års drift solgt til Clarksons Plc, og dannet grunnlaget for den senere etableringen av Clarksons sine kontorer i Norge / Oslo - nå idag Clarksons Platou.


Paralelt med oppbyggingen av Bergen Shipbrokers, etablerte vi rederiet Atlas Chemical Tankers AS (senere også Centurion Shipping AS), som spesialiserte seg på kommersielt management og innleie (time-charter) av kjemikalietonnasje. Vi spredde våre aktiviteter til Europa, USA og Asia, og telte ved utgangen av perioden en flåte på vel 10 seilende skip. Samtidig bygde vi opp betydelige volumer av kjemikalier transportert under langsiktige fraktavtaler. Vår største bragd var konklusjonen av en 15 år lang timecharter omhandlende transport av PO (Propylene Oxide) med Dow Chemical Company. Vi var i denne perioden utelukkende investert i shipping- og maritim virksomhet.

36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page