Lille Øvregaten 28A

Nydelig bygård i historisk sentrumsgate

Lille Øvregaten 28A er en av de mer forseggjorte eiendommene i denne gamle gaten, sentralt plassert midt i byen vår. En nydelig brosteinsbelagt gate som starter ved Domkirken, og strekker seg helt ut til Fløibanen. Historisk den gaten i Bergen med størst tetthet av så vel bordeller som kirker - ironisk nok.  Bygården ble oppført rundt 1890 over fire etasjer, med flott ornamentikk på fasaden. Lille Øvregaten ligger super-sentralt, men oppleves samtidig som tilbaketrukket fra byens jag og mas. En drøm for den urbane leietaker!

Teknisk

Teglsteins-bygård med pusset fasade over totalt fem etasjer (under-etasje, første-, andre-, tredje-etasje samt loft) hvor bruttoarealet utgjør ca 400 kvm. Kjellervegger i naturstein, hvorav boder plassert. Grunnplanet er på rundt 100 kvm. Totalt 5 seksjoner i bygget. Smijernsbalkonger i front, og luftebalkonger mot bakplass. Gjennomgående fungerende ildsteder i alle etasjer. En eiendom i god teknisk stand.

Standard

Eiendommen holder gjennomgående god standard og det er foretatt jevne oppgraderinger gjennom årene. Den har et ekslusivt preg, og er meget romslig til å være denne typen sentrums-leilighet. Bygården forøvrig har nyere tak og fasade i god stand. Et meget behagelig, eksklusivt og trygt hjem som tilfredsstiller de fleste leietakeres krav. 

Demografi / beliggenhet

Lille Øvregaten ligger i strøket Vågsbunnen i Bergen, og grenser til strøket Fjellet. Dette er en av byens historiske gater, og middelalder-sjarmen er godt bevart flere steder. Gateløpet er kurvet og går fra Domkirkeplassen i syd til Vetrlidsallmenningen i nord, hvor gateløpet fortsetter som Øvregaten. Gateløpet er en av byens eldste og kjent fra middelalderen som «Øvre Strete» eller «Langstretet». Fram til skomakerne flyttet til Skostredet på 1300-tallet ble gaten også kalt «Stuarestretet». Gateløpet var den gang en del av hovedkommunikasjonsåren mellom maktsenteret på Holmen (Bergenhus festning) og Olavskirken i Vågsbunnen (Domkirken). Øvregaten var en langgate som gikk parallelt med sjølinjen, med tverrgående forbindelser fra gaten til sjøen. Ifølge byloven skulle byens håndverkere og småhandlere holde til i her: gullsmeder, skreddere, bøkkere, salmakere osv. Det lå også en rekke vertshus i stretet. På hjørne ved Auta-allmenningen, dagens Vetrlidsallmenning, lå Sjurelvens nordre løp og i tilknytning til denne lå byens viktigste badstue, «Bergbadstova». Bergbadstova er første gang nevnt i 1404. På baksiden av Lille Øvregate 7 ligger det ruiner etter Halvardskirken. Det er i dag etablert et byrom her som har fått navnet «Hallvardskirkeplassen». Leiligheten ligger et steinkast fra alt sentrum har å by på - gammel som ung!

LI28A - LEILIGHET #100 (s01)

kr 8.500,- per måned

Vår hybelleilighet i bygårdens 1. etasje er en lys og effektiv leilighet på i underkant av 20 kvm. Denne er spesialbygd med tanke på effektiv plassutnyttelse, og har mange gode løsninger. En lys og trivelig 1 roms leilighet beliggende i en av Bergens eldste, rolige og sjarmerende gater med kun 2 minutters gange til fisketorget, Bryggen, Fløybanen og flotte turterreng. Lite og ingen støy - som en liten oase midt i by'n.

Leiligheten ligger i 1.etg og inneholder praktisk kjøkken og stue løsning med hyggelig dobbelt-seng løsning, innbygd i vegg (smartHome). Leiligheten har moderne og effetivt kjøkken, hvor en fin kjøkkenøy skaper en hyggelig spiseløsning i kombinasjon med sofa / stue forøvrig.  Bad m. dusj og vaskemaskin. Leiligheten er delvis møblert og inneholder således; komfyr, kjøl/frys, oppvaskmaskin, vaskemaskin, seng, sofa, stoler m.m. Varmekabler i alle gulv. Integrert ventilajsonsløsning med varmegjenvining. Det er også tilhørende bodarealer i kjelleren for oppbevaring av sykler etc.

Leiligheten har egen inngangsdør. Bredbåndstilknytning er installert og inkludert i leie. Passer godt for enslige, ungt par eller pendlere.

  • hybelleilighet
  • 20 m²
  • 1.etasje

LI28A - LEILIGHET #200 (s02)

kr 13.000,- per måned

Vår selveierleilighet i bygårdens 1. etasje er en lys og effektiv leilighet på totalt rundt 65 kvm, tilbaketrukket fra larm og støy. En lys og trivelig 3 roms leilighet beliggende i en av Bergens eldste, rolige og sjarmerende gater med kun 2 minutters gange til fisketorget, Bryggen, Fløybanen og flotte turterreng. Lite og ingen støy - som en liten oase midt i by'n.

Leiligheten ligger i 1.etg og inneholder praktisk kjøkken og stue løsning med hyggelig peisløsning som setter sjarmen. Leiligheten har hyggelig stue/kjøkken, to soverom, bad m. dusj og hall/gang. Leiligheten er delvis møblert og inneholder således; komfyr, kjøl/frys, oppvaskmaskin, vaskemaskin, spisebord med stoler, sofa, TV mTV benk, 2 dobbeltsenger, garderobeskap på begge soverom, samt diverse kommoder og oppbevaring. Varmekabler i gulv. Det er også en låsbar bod på ca 10 m2 i kjelleren for oppbevaring av sykler etc.

Leiligheten har egen automatisk dørtelefon. Bredbåndstilknytning installert og inkludert. Passer godt for liten familie, par eller vennepar, eller om du ønsker å bo alene men samtidig ha litt ekstra plass.

  • 2 soverom
  • 65 m²
  • 1. etasje

LI28A - LEILIGHET #300 (s03)

kr 18.000,- per måned

Vår selveierleilighet i bygårdens 2. etasje er en moderne, lys, stilfull og romslig leilighet på totalt rundt 85 kvm. Romslig, lys og trivelig 4 roms leilighet beliggende i en av Bergens eldste, rolige og sjarmerende gater med kun 2 minutters gange til fisketorget, Bryggen, Fløybanen og flotte turterreng. Lite og ingen støy - som en liten oase midt i by'n.

Leiligheten ligger i 2.etg og har balkong ut mot Lille Øvregate, samt egen luftebalkong inn mot stille bakgård. Leiligheten inneholder romslig kjøkken og stue med peisovn og utgang til balkong, samt 2 "gode" soverom, kontorkrok, bad m. boblekar og dusj, vaskerom og hall/gang. Leiligheten er fullt møblert og inneholder således; Komfyr, Kjøl/Frys, Oppvaskmaskin, Vaskemaskin , Vinskap, Integrert Miele Kaffemaskin, Spisebord med 6 stoler, Sofa, TV mTV benk, 2 dobbeltsenger , garderobeskap på begge soverom, 2 store kommoder, samt garderobeplass på vaskerom. Varmekabler i alle gulv. Det er også en låsbar bod på ca 10 m2 i kjelleren for oppbevaring av sykler etc.

Leiligheten har egen automatisk dørtelefon. Bredbåndstilknytning er installert og inkludert i leie. Passer godt for en familie, par eller vennepar.

  • 2 soverom
  • 85 m²
  • 2.etasje