Kaigaten 14-16

Nydelige kombinasjonslokaler i historisk husrekke - beste sentrum!

Kaigaten 14 & 16 ligger også fantastisk til midt i det absolutte hjertet av Bergen sentrum, med Lille Lungegårdsvann like i front og endestopp bybanen i umiddelbar nærhet. Eiendommene ligger i en rekke med utvalgte forretningslokaler beliggende langs Kaigaten, med en virkelig unik sjarm. Arkitektonisk to sjarmerende bygg som fremstår sammenkoblet. Det er mye historie i veggene i Kaigaten, noe også disse to eiendommene vitner om. Pussede teglsteinsfasader oppført rundt 1870 over tre etasjer, med god standard og fine løsninger gjennomgående. Her har du orkesterplass til en av byens mest festlige lunger, og absolutt alt av fasiliteter finnes et steinkast unna.

Teknisk

 

Standard

 

Demografi / beliggenhet

K1416 - BUTIKK # 100

kr 50.000,- per måned

Næringslokale # 100 strekker seg over hele grunnplanet til Kaigaten 14 og Kaigaten 16, og utgjør et unikt, gjennomgående lokale med egen inngang også fra Grønnegaten. Arealene utgjør ca 110 kvm, med tillegg av båkgård. Utsikten er slående utover Lille Lungegårdsvann! 

Lokalet inneholder store og topp moderne arealer, fleksibelt bygd med tanke på ulike fremtidige konsepter. Rørteknisk, elektronikk og ventilasjon er topp morderne og av meget høy kvalitet. Mye særegenhet og sjel er bevart i restaureringsfasen, og leverandører har vært nøye utvalgt. Med store butikk/cafe/restaurantlokaler, chambre separe, kjøkken, personalrom / personaltoalett, flotte WC fasiliteter samt en pent opparbeidet bakgård, er det her store muligheter for den rette drifter.

Eiendommen gikk igjennom en storsilt rehabilitering i 2018 og 2019, hvorav også fasaden ble tilbakeført til gammel storhet, i nært samråd med Byantikvaren i Bergen. Eiendommen fremstår i dag som en lekker enhet i aller beste sentrum - en perle utenom det vanlige!

 • næringslokale / forretningslokale
 • 110 m²
 • 1. etasje

K1416 - KONTOR # 200

kr 35.000,- per måned

Dagens utforming av lokalene i 2.etasje Kaigaten 14 og 16, strekker seg over begge eiendommene og kan brukes som et sammenkoblet eller adskilt / begrenset areale. Størrelsen varierer fra 45 - 85 kvm. Også her er fleksibilitet i løsning og utleieform vektlagt.

Lokalet er utformet med særdeles vekt på bevaring av gamle verdier og byggedetaljer. Tapeten på veggene stammer tilbake fra byggeår rundt 1860, og er utformet i skjønn forening med nye, moderne elementer. Lokalene er utformet i eksklusive materialer, hvor gammelt og nytt er skjønt forent. Rørteknisk, elektroteknikk og ventilasjon er topp moderne. Lokalene er luftige, samtidig lune, og representerer noe helt unikt her i byen, med deilig utsikt sommer som vinter utover Lille Lungegårdsvann i front.

Eiendommen gikk gjennom storstilt rehabilitering i 2018, hvorav fasaden ble tilbakeført til 30-40 tallets opprinnelige uttrykk, i nært samråd med Byantikvaren i Bergen.

 • næringslokale / forretningslokale
 • 85 m²
 • 2. etasje

K1416 - KONTOR # 300

kr 25.000,- per måned

Kontor # 300 utgjør bakre del av Kaigaten no 16, og har egen inngang via Grønnegaten, gjennom en nydelig, historisk murportal fra århundreskiftet (ca 1916). Lokalene kan kobles sammen med Kontor # 200 etter behov, men står godt som egne lokaler med sine godt utnyttede 60 kvm.

Kontorene er utformet i tråd med øvrig rehabilitering av eiendommen, med et øye for detaljer og historie. Lokalene inneholder alt du trenger, og fungerer optimalt for 4-6 arbeidsplasser. Her har du eget møterom, en liten kjøkkenavdeling, moderne WC-rom samt kontorarealer / åpent rom for arbeidsstasjoner. Også her er teknologien moderne og nyoppgradert, og lokalene tilfredsstiller alle behov en moderne leietaker søker dekket. Strukturert kabling, varmekabler, ventilasjonsteknikk m.m.

Også disse kontorene gikk igjennom storstilt oppussing i anledning komplett rehabilitering av eiendommen i perioden 2018 og 2019, i nært samråd med Byantikvaren i Bergen hva fasaden angår.

 • næringslokale / forretningslokale
 • 60 m²
 • 2.etasje

K1416 - LEILIGHET # 400

kr 25.000,- per måned

Leilighet # 400 strekker seg over Kaigaten 14 og 16, og ligger i byggets toppetasjen. En skikkelig perle av en leilighet, med en utrolig optimalisert og god planløsning. Her har du eksepsjonell utsikt over byens vakre lunge, og beliggenheten blir ikke bedre anywhere!

Leiligheten er optimaliert for beboelse opptil 6-8 pax, og har absolutt alt av moderne fasiliteter. To gode doble soverom, med to tilhørende gode hemsløsninger som muliggjør ekstra gjester, moderne kjøkkenløsning, ventilasjonsteknikk, varmestyring m.m. Et deilig baderom med tilhørende vaskerom m.m. gjør langtidskomforten optimal. Lyse og fine overflater, smeltet sammen med gamle byggedetaljer og et historisk sus, gjør dette til en av de unike leilighetene i denne vakre byen vår.

Også denne leiligheten gikk igjennom en omfattende oppgradering da vi rehabiliterte bygårdene i perioden 2018 og 2019. Fasadene ble møysommelig håndtert, i samråd med Byantikvaren, og resultatet ble slående! Velkommen!

 • 2 soverom + 2 hems
 • 80 m²
 • 3. etasje