Kaigaten 12

En historisk perle av en kombinasjonsgård med byens beste beliggenhet

Kaigaten 12 har en praktfull beliggenhet midt i hjertet av Bergen sentrum, med Lille Lungegårdsvann like i front og endestopp bybanen i umiddelbar nærhet. Eiendommen ligger i en rekke med utvalgte forretningslokaler beliggende langs Kaigaten, med en virkelig unik sjarm. Arkitektonisk et bygg du virkelig legger merke til, som de senere årene har gått igjennom en storstilt og omfattende rehabilitering for å innta fordums storhet. Teglsteinshus oppført rundt 1870 over tre etasjer, med meget høy standard og gode løsninger gjennomgående. Her har du orkesterplass til en av byens mest festlige lunger, og absolutt alt av fasiliteter finnes et steinkast unna.

Teknisk

Murhus/teglsteinshus over totalt 3 etasjer hvor bruttoarealet utgjør ca 245 kvm med et tilhørende bruksareal på ca 225 kvm. Hovedetasjene er i underkant av 100 kvm, samt med en loftsetasje på rundt regnet 65 kvm. 1. etasje består av to selvstendige næringslokaler av høy standard, 2. etasje rommer et nydelig kontorlokale med kapasitet for alt fra 5-10 arbeidsstasjoner, hvorpå 3.etg utgjøres av en meget eksklusiv Penthouse-leilighet med unike løsninger.

Eiendommen har en liten bakplass i bak-kant. Kaigaten 12 har gjennomgått fullstendig rehabilitering og gjenoppbygging i 2015/2016, og tilfredsstiller i dag alle de krav en krevende, moderne leietaker skulle ha til en fremtidig bopel/forretningsadresse.

Standard

Eiendommen holder jevnt over meget høy, eksklusiv, moderne og praktisk innvendig standard i tråd med dagens krav. Gården ble rehabilitert i 2015/2016, med fokus på slitesterke materialer og en god forretnings- samt bosituasjon. Det er avanserte tekniske installasjoner som strukturert kabling, sammenkoblede varslingssystemer, varmekabler, varmepumper m.m. Flotte historiske detaljer er ivaretatt og restaurert, herunder håndlagde ytterdører som rene kopier av originale dører. Eiendommen tilfredsstiller på alle måter kravene til et bredt spekter av leietakere.

Demografi / beliggenhet

Kaigaten 12 tilhører kommunen «Bergen», bydelen «Bergenhus», grunnkretsen «Marken» og kirkesogn «Bergen Domkirke». Marken er et område i strøket med samme navn i Bergen. Kjerneområdet strekker seg fra Kong Oscars gate til Kaigaten, og fra Strømgaten til Peter Motzfeldts gate, men også området bort til Christies gate, nordlige deler av Byparken rundt Lille Lungegaardsvann, og politihuset, med kvartalet bak, inkluderes i området. Marken kjennes som bystrøk allerede fra 1500-tallet. Deler av strøket lå tidligere under eiendommen Lungegaarden, men var opprinnelig jordbruksland til Nonneseter kloster. I 1964 vedtok bystyret å rive alle husene i kjerneområdet. Rivningsvedtaket ble opphevet i 1974. Innenfor en radius på 200 meter fra eiendommen finner du alt hva du kan begjære - være dette cafeer, restauranter, butikker, skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og transport m.m. En drøm for den urbane!

KG12 - BUTIKK # 100 - Nord

kr 30.000,- per måned

Butikklokale # 100 i gårdens første etasje (venstre side forfra) går over halve byggets grunnplan, og regner rundt 55 kvm. Løsningen er meget effektivt bygget, med fokus på fleksibilitet og mulig skalerbarhet. Inngangsparti i front mot gateplan, med flotte historiske dører.

Lokalet inneholder arealer for flere formål, men nyttes i dag til kaffebar i form av Kaigaten Kaffebar. En nydelig perle av et krypinn! Serveringslokaler i front med moderne disk og proff-utstyr, kundetoalett, chambree-separee, samt personalsone i bakkant av bygget. God takhøyde og lyse overflater av høy kvalitet. En perle av et lokale, hvor gamle detaljer er bevart og hentet frem gjennom teglsteinsvegger m.m. Nivået på de tekniske installasjonene er høyt, med varme i alle gulv, varmepumpetilkobling, ventilasjonsanlegg, dimbar trådløs LED-belysning, strukturert kabling, bredbåndstilknytning m.m. Fantastisk eksponering mot Kaigaten og Lille Lungegårdsvann, med mengder forbipasserende hver dag.

Eiendommen gikk igjennom storstilt rehabilitering og oppgradering i 2015 og 2016, samt senere i 2019/2020, og fremstår i dag topp moderne og tilfredsstiller alle de krav den moderne leietaker stiller. Lokalene er for tiden utleid til kaffebar-drift, men har infrastruktur på plass som gjør den egnet for ulike varianter av driftsløsning.

 • næringslokale / forretningslokale
 • 50 m²
 • 1. etasje

KG12 - BUTIKK # 200 - Sør

kr 25.000,- per måned

Butikklokale # 200 i gårdens første etasje (høyre sett forfra) går over halve byggets grunnplan, og regner rundt 40 kvm. Løsningen er særdeles effektivt bygget, og i skrivende stund spesialtilpasset til frisørdrift. Også her er det fokusert på langsiktig gode løsninger samt skalerbarhet / endringsmuligheter. Inngangsparti i front av lokalene mot gateplan, med flotte historiske dører.

Lokalet inneholder en frisørsalong med spesialtilpasset innredning som omfatter venteområde, tre friseringsplasser, vaskestol, kassaområde, lager/pauserom samt toalettfasiliteter. Gjennomgående god takhøyde og spesialtilpasset LED lyssetting. Nivået på de tekniske installasjonene er  høyt, med varme i alle gulv, installert varmepumpe, avsugsventilasjon,, dimbar LED-belysning, strukturert kabling, bredbåndstilknytning m.m. Eksepsjonelt god eksponering mot Kaigaten og Lille Lungegårdsvann, med mengder forbipasserende hver dag.

Eiendommen gikk igjennom en storstilt rehabilitering og oppgradering i 2015 og 2016, og fremstår i dag topp moderne og tilfredsstiller alle de krav den moderne leietaker stiller. Lokalene er for tiden utleid til frisørsalong på lang kontrakt.

 • næringslokale / forretningslokale
 • 40 m²
 • 1. etasje

KG12 - KONTOR # 300

kr 40.000,- per måned

Forretningslokale # 300 går over hele leiegårdens 2. etasje, og utgjør rundt regnet 90 kvm. Adkomst via en fasjonabel og flott utsmykket entre/gang, som deles med leiegårdens Penthouse-leilighet. Kontorlokalene er virkelig noe for seg selv, og har et meget høyt finishnivå på alt av overflater og installasjoner. Løsningen er fleksibelt bygget, og kan huse alt fra 3-10 arbeidsstasjoner i dagnes form. Nydelig utsikt over byens maritime lunge, via smijerns balkong i forkant samt gode vindusflater.

 

Lokalene inneholder et lekkert bad med italienske fliser, komplett kjøkkenløsning, konferanserom/møterom samt flere ulike kontorløsninger, herunder åpent kontorlandskap. Det er gjennomgående varme i alle gulv, dimbar LED-belysning, forberedelser for varmepumper / aircondition, avansert balansert ventilasjonssystem, eksklusivt skipsgulv, strukturert kabling, videovervåking, bredbnåndstilknytning m.m. Alt av installasjoner holder meget høy standard. Nydelig utsikt og eksponering mot Kaigaten og Lille Lungegårdsvann, med alt av sentrums-fasiliteter et steinkast unna. Bybanestopp 100 meter fra inngangsdøren, samt umiddelbar nærhet til jernbanestasjonen og busstasjonen / flybussen.

 

Eiendommen gjennomgikk en storstilt rehabilitering i 2015 og 2016, og fremstår i dag topp moderne, passende for den kravstore leietaker. Lokalene er for tiden utleid til shipping- og eiendomsforetak på lang kontrakt.

 

 

 • næringslokale / kontorlokaler
 • 90 m²
 • 2. etasje

KG12 - LEILIGHET # 400

kr 20.000,- per måned

Leilighet # 400 går over hele leiegårdens 3. etasje, og utgjør rundt regnet 65 kvm. Leiligheten har en særdeles god romløsning, med god takhøyde hvor de opprinnelig, gamle hanebjelkene er tatt frem og integrert i dagens løsning. Her er det masse historie og sjel, godt pakket inn i en meget moderne og lekker løsning. Sannsynligvis byens råeste utsikt / leilighet!

Leiligheten inneholder inngangsparti, hall/gang, lekkert baderom med italienske fliser, kjøkken med høyglansede fronter, stue/spisestue, to romslige soverom samt hems-løsning. Det er gjennomgående varme i alle gulvene, balansert ventilasjonsanlegg, spotlights med dimmer i alle rom m.m. Mange smarte og plasseffektive løsninger. Leiligheten har også strukturert kabling og innlagt wifi. Alt av installasjoner holder naturligvis meget høy standard.

En av de mest urbane og forseggjorte leilighetene i området, med en ekstremt sentral beliggenhet. Her har du alt rett utenfor døren, samt orkesterplass til byens store hendelser som Lysfesten, Festplassen m.m. Eiendommen gjennomgikk en storstilt rehabilitering i 2015 og 2016, og fikk herunder komplett nytt tak samt rehabilitert fasade. Langtidsutleie foretrekkes gjennomgående. Leiligheten leies ut fult møblert.

 

 • 3 roms leilighet (2 sov)
 • 65 kvm
 • 3. etasje