top of page
  • Kenneth

Wara kjøper Kaigaten 14&16 AS

To år etter vi kjøpte vår første eiendom i Kaigaten, har vi sikret oss ytterligere to bygninger i denne sjarmerende gaten som vi har stor fremtidstro på!

Bilde: Kaigaten 14 & 16, som i dag huser restauranten Bergen Brunsj, har kontorlokaler i 2. etasje og en stor leilighet i toppetasjen.


Vi fant raskt fasadebilder fra bygningene datert tiden etter den store bybrannen i 1916 - og bygningene var nydelige. Det var helt klart at vi her måtte tilbakeføre det til fordums storhet, og arbeidet med arkitekter og byantikvaren ble igangsatt sporenstreks.

#historie #kaigaten #næringseiendom #bevaringgjennombruk #byantikvaren #aswbyggKJØP AV EIENDOM

Etter noe tids forhandling landet vi enighet om overtagelse av aksjeselskapet Kaigaten 14&16 AS, og eiendomsmassen ble integrert inn i Wara AS, og vi tok stolt over eiendommene 30.05.2018.


Eiendommen huset ved kjøp en eldre klesforretning i 1.etasje, eldre kontorlokaler i 2.etasje, samt en større leilighet i 3. etasje. Planen for eiendommen er å beholde den strukturelle inndelingen, men samtidig total-rehabilitere eiendommene med tanke på dagens krav for effektiv og bærekraft drift og forvaltning. Arbeidet vil utføres i nær dialog med Byantikvaren, og Grahl-Madsen Arkitekter har ansvaret for regulerings- og søknadsarbeidet.


Et flott tilskudd til porteføljen vår, og etter 6-12 måneders rehabilitering skal eiendommene fremstå i ny prakt, og bidra til å utvikle Kaigaten til en "go-to" destinasjon i fremtiden.

11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page