top of page
  • Kenneth

Wara kjøper Kaigaten 14&16 AS

To år etter vi kjøpte vår første eiendom i Kaigaten, har vi sikret oss ytterligere to bygninger i denne sjarmerende gaten som vi har stor fremtidstro på!

Bilde: Kaigaten 14 & 16, som i dag huser restauranten Bergen Brunsj, har kontorlokaler i 2. etasje og en stor leilighet i toppetasjen.


Vi fant raskt fasadebilder fra bygningene datert tiden etter den store bybrannen i 1916 - og bygningene var nydelige. Det var helt klart at vi her måtte tilbakeføre det til fordums storhet, og arbeidet med arkitekter og byantikvaren ble igangsatt sporenstreks.


KJØP AV EIENDOM

Etter noe tids forhandling landet vi enighet om overtagelse av aksjeselskapet Kaigaten 14&16 AS, og eiendomsmassen ble integrert inn i Wara AS, og vi tok stolt over eiendommene 30.05.2018.


Eiendommen huset ved kjøp en eldre klesforretning i 1.etasje, eldre kontorlokaler i 2.etasje, samt en større leilighet i 3. etasje. Planen for eiendommen er å beholde den strukturelle inndelingen, men samtidig total-rehabilitere eiendommene med tanke på dagens krav for effektiv og bærekraft drift og forvaltning. Arbeidet vil utføres i nær dialog med Byantikvaren, og Grahl-Madsen Arkitekter har ansvaret for regulerings- og søknadsarbeidet.


Et flott tilskudd til porteføljen vår, og etter 6-12 måneders rehabilitering skal eiendommene fremstå i ny prakt, og bidra til å utvikle Kaigaten til en "go-to" destinasjon i fremtiden.

12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page